Руски шахматен шампион определи ГЕРБ като единствената родна партия със силна позиция за Украйна


Руски шахматен шампион определи ГЕРБ като единствената родна партия със силна позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

2658 0

ГЕРБ са единствената партия в България, която има силна и ясна позиция за Украйна. Това заяви световният шампион по шахмат Гари Каспаров, експерт по изкуствен интелект и отявлен критик на войната и руския режим, който се срещна с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Много е важно да заемете правилната позиция. Хубаво е всички държави в Европа да заемат такава ясна позиция, за да нямат проблеми в бъдеще", допълно роденият в Баку Каспаров.

Борисов се похвали пък, че партията, която сложи първа украинското знаме в залата си и то стои там до момента, е ГЕРБ. "Ние обявихме 100 процента диверсификация от Газпром и на ядреното гориво", допълни бившият премиер.

"Докато другите говорят, ние действаме. ГЕРБ сме на твърда позиция и ще я отстояваме и след изборите, надяваме се един ден и Русия да бъде в демократичната общност. Ние не искаме войната и агресията срещу Украйна. На запад чуха позицията на ГЕРБ, която е на евроатлантическа партия, поясни Борисов. По-рано той коментира решението на "Уимбълдън" да не приема руски тенисисти. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички