Бивш руски футболист получи призовка за войната в нарушение на закона


Бивш руски футболист получи призовка за войната в нарушение на закона
Снимка: Getty Images

1071 0

Бившият руски футболист Динияр Билялетдинов е бил призован в руската армия, за да се бие срещу Украйна, въпреки че формално не отговаря на обявените в страната критерии за частична мобилизация, съобщава "Риа Новости".

Билялетдинов завърши кариерата си през 2019 г. и е на 37 г., но въпреки това е получил призовка да упражни военна служба. Това обяви баща му Билялетдинов-старши, който изрази подозрение, че е станала "ужасна грешка".

"Динияр наистина получи призовка. Трудно е да се говори за емоции, защото той не е служил, въпреки че е отбил военна служба, но беше специфична, със спортен уклон. Това беше преди 19 години. Тоест, да, той положи клетва, но служи в спортна линия", казва таткото на бившия футболист.

"В закона все пак пише: да се викат хора под 35 години, а той е на 37, така че има някакво несъответствие. Сега ще се разбере дали тази повиквателна е правилна, или не. Всичко може да стане. Ако имаше обща мобилизация, тогава нямаше да се задават въпроси. А сега президентът обяви частична, всичко трябва да е по закон", допълва Ринат Билялетдинов.

Динияр Билялтединов игра във Висшата лига от 2009 до 2012 година, носейки екипа на Евертън. Руснакът бе купен за 9 милиона паунда от Локомотив (Москва) по настояване на Дейвид Мойс. А ето защо Русия поиска дисквалификация на селекционера на Украйна по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Айсберги, камъни, китове, 1 седмица в годината: ФИФА и природата НЕ убиха футбола там (ВИДЕО)

Футболът е един от най-великите и обичани спортове в световен мащаб. И напук на твърдението, че нищо не е по-силно...

Реклама
Най-четени новини

виж всички