Кои са любимите футболисти на руския президент Владимир Путин?


Кои са любимите футболисти на руския президент Владимир Путин?
Снимка: Kremlin.ru

6690 0

Когато руският президент Владимир Путин е на посещение в Китай преди домакинството на страната му на Световното първенство по футбол през 2018 г., той посочва кои са любимите му футболисти. Интересното е, че той откроява само един играч с руско потекло.

Бразилската икона Пеле и легендата Диего Марадона също попадат сред любимците на руския лидер. Третият футболист, който допълва списъка на Путин, е не кой да е, а легендарният страж на Динамо Москва Лев Яшин, който е централна фигура на официалния плакат за Мондиала през 2018 г.

Той е смятан за най-великия вратар на всички времена, а Черният паяк, както е наричан (бел. ред. - носи черен каскет, когато играе), е единственият вратар в историята, който е печелил "Златната топка" на "Франс Футбол". Яшин, който почина през 1990 г. на 60-годишна възраст, има 72 участия за националния отбор на Съветския съюз и прекарва цялата си клубна кариера в Динамо Москва.

По време на интервю си за китайската медия China Media Group Путин разкрива, че всеки ден отделя около два, до два часа и половина за спорт.

Лидерът на Руската федерация засвидетелства и любовта си към хокея, както и други свои занимания, сред които тренировки, плуване и джудо, ако се появи партньор за спаринг.

"Аз също играя хокей, макар и не толкова често, колкото ми се иска. Ще бъде твърде пресилено да кажа, че всъщност играя, но пък не спирам да се старая", казва Путин. А ето как заради войната в Украйна Владимир Путин беше обесен от феновете на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички