Миглена Селишка и Габриела Димитрова донесоха още два медала на България


Миглена Селишка и Габриела Димитрова донесоха още два медала на България

1524 0

Миглена Селишка спечели 13-ти медал за България от Игрите в Минск. Състезаващата се категория до 50 кг на турнира по борба европейска вицешампионка се наложи категорично с 6-0 точки в мача за бронза срещу представителката на домакините Виолета Чирик.

Тази сутрин тя спечели сблъсъка си от репешажите с туш над Мария-Александра Чоклея (Румъния), а бе не по-малко убедителна и сега. Тя поведе с 4-0 в първия период, а след това добави нови две точки към актива си за крайния резултат. Това е вторият ни медал в борбата след този на София Георгиева в кат. до 68 кг. Тя също грабна бронзовото отличие.

Габриела Димитрова не успя да последва Станимира Петрова и Даниел Асенов като се класира на финал в турнира по бокс от Европейските игри. В категория муха, до 51 кг, Габи отстъпи на рускинята Светлана Сулянова с 1:4 (27:30, 28:29, 30:27, 28:29, 28:29) съдийски гласа. Българката загуби първия и третия рунд, а успя да вземе само втората част. Все пак тя ще остане с бронзовото отличие, първо за бокса на Игрите. Така България вече има 14 медала от престижния форум в Беларус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички