Два сигурни медала от Европейските игри за Даниел Асенов и Стани Петрова


Два сигурни медала от Европейските игри за Даниел Асенов и Стани Петрова
Снимка: БГНЕС

1169 0

Европейският шампион по бокс Даниел Асенов се класира за полуфинала на Европейските игри в Минск, след като преодоля по точки френския състезател Билал Бенама в категория до 52 кг. Българинът имаше минимално превъзходство през целия двубой и накрая го материализира с 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28, 28:29, 29:28). По този начин Тайсъна си гарантира най-малко бронзов медал от Игрите, като негов съперник в спор за място на финала ще бъде британецът Яфай Галал, който отнесе Дмитро Замотаев с 5:0 съдийски гласа.

Горе-долу по същото време Станимира Петрова по подобен начин си гарантира отличие в категория до 57 кг в Минск, след като по безапелационен начин срази французойката Местиен Мона. Петрова, с безупречното си представяне, успя да убеди всички петима съдии в превъзходството си, като всеки един от тях присъди единодушно и трите рунда в нейна полза. Българката ще се боксира на полуфиналите в петък, като те започват в 14:00 часа българско време.Час по-късно са полуфиналите битки в категория до 52 кг, където на ринга ще излезе и Асенов.

За съжаление, Петър Белберов не успя да се класира на полуфиналите в категория до 91 кг. Той отстъпи с 2:3 съдийски гласа (28:29, 29:28, 29:28, 29:28, 28:29) на французина Мурад Алиев. Белберов се би мъжки срещу 201-сантиметровия Алиев и отстъпи съвсем минимално, като буквално малки детайли наклониха везните в полза на френския боксьор. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички