Мейуедър ще изкара от дебютния си бой в ММА 90 млн. долара


Мейуедър ще изкара от дебютния си бой в ММА 90 млн. долара
Снимка: Gulliver/GettyImages

1284 0

Бившият световен шампион по бокс Флойд Мейуедър може да заработи 88 млн. долара от дебютния си бой в смесените бойни изкуства (ММА), съобщава Tokyo Sports. 41-годишният американец, който няма загуба на професионалния ринг, ще се бие с 20-годишния японски кикбоксьор Теншин Нацукава в мач от турнир на ММА организацията RIZIN. Той ще се състои навръх Нова година, на 31 декември.

За участието си в състезанието Мейуедър ще получи хонорар в размер на 7 млрд. йени, около 61,8 млн. долара. От правата за излъчване на мача американецът ще заработи още около 3 млрд. йени (26,5 млн. долара).

Правилата на мача между него и японеца все още не са утвърдени. Той ще се проведе в "Саитама Супера Арена", която побира 37 000 зрители.

МАКГРЕГЪР ПОЖЕЛА РЕВАНШ СРЕЩУ МЕЙУЕДЪР, НО БЕЗ "МОДИФИЦИРАНИ ПРАВИЛА"

На професионалния ринг в бокса Мейуедър има 50 победи (27 с нокаут) и нито една загуба. В своя последен бой през юли миналата година (по правилата на бокса) той надви ММА боеца Конър Макрегър с технически нокаут в десетия рунд. Неговият предстоящ съперник Нацукава има четири победи в смесените бойни изкуства.

В последно време се говореше за възможен сблъсък между Мейуедър и носителя на пояса в Абсолютния боен шампионат (UFC) Хабиб Нурмагомедов, но ръководителите на шампионата опровергаха слуховете и бяха категорични, че подобен бой може да се състои, но само по правилата на смесените бойни изкуства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички