17-годишната Селин Али стана световна шампионка по стрелба


17-годишната Селин Али стана световна шампионка по стрелба
Снимка: Bulgarian Trap and Skeet Federation

3755 0

Състезателката на БФТС от клуб „Аетос”, гр.Айтос, Селин Али, спечели златен медал в дисциплина трап при девойките на Световното първенство в Лонато - Италия юли 2019г.

Селин Али е родена на 14.02.2002г. в гр. Айтос, ученичка в СУ "Никола Вапцаров" - гр. Айтос. Започва да тренира спортна стрелба - дисциплина „Трап” през 2014 г. През 2015 г. става член на СКЛС „Сокол-2010”и се състезава в категория „Девойки”, като приключва годината със 7 първи места от състезанията по спортния календар на федерацията. Получава признанието „II-разряд”за покрит норматив. През 2016г. се състезава в категорията „Жени” и приключва спортната година на първо място с 6 първи места от спортния календар.

През 2016г. взема участия в: Световно първенство в Зул, Германия,Европейско първенство в Лонато, Италия,Гранд при в Букурещ, Румъния- класирала се на първо място,Два пъти в Белград, Сърбия- класирала се на второ и четвърто място. При второто си участие постига резултат 70 от 75, за което получава признанието на федерацията и сертификат - „Майстор на Спорта”, което е прецедент за България - дете на 14г. с такова признание. Млади таланти като нашето момиче Селин Али, които ни карат да сме горди,че сме българи, освен от нашата благодарност ,се нуждаят и от безусловната ни подкрепа по пътя им към бъдещите спортни постижения и успехи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички