Ново злато за Тайбе Юсеин, отново стъпи на европейския връх


Ново злато за Тайбе Юсеин, отново стъпи на европейския връх
Снимка: Българска федерация по борба

2698 0

Тайбе Юсеин донесе второ злато за България от европейското в Букурещ, Румъния. На финала при 62-килограмовите световната и европейска шампионка срази италианката Аурора Кампани с 4:0, с това защити титлата си от миналата година.

27-годишната Юсеин започна участието си на първенството вчера, като на старта победи французойката Амели Дуар с 10:2, а на четвъртфиналите надделя над украинката Илона Прокопевнюк с 8:6. В полуфиналната схватка българката се справи само за 43 секунди с Тетяна Омелченко от Азербайджан. Юсеин първо вдигна Омелченко във въздуха, за да получи две точки, а веднага след това я притисна в клинч на тепиха и я тушира.

"Имаше напрежение, въпреки че познавам добре италианката. Финалът е доста отговорна среща и затова имаше напрежение. Винаги си представям по-лесни победи, но пак не беше чак толкова трудна, затова съм доволна", каза Юсеин след финала в интервю за БНТ.

България вече има 4 медала от първенството - два златни - на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, както и сребро на Миглена Селишка и Евелина Николова.

При 57-килограмовите Мими Христова загуби с туш на азерката Альона Колесник и остана с пета. При мъжете Даниел Александров загуби на полуфиналите при 77-килограмовите на класическия стил и утре ще спори за бронза. Утре стартират и последните ни представители на първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички