"Затвориха вратата" за евентуално завръщане на Фетел в Ред Бул


"Затвориха вратата" за евентуално завръщане на Фетел в Ред Бул
Снимка: Gulliver/GettyImages

1488 0

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко е съобщил на пилота на Ферари Себастиан Фетел, че може да забрави за евентуално завръщане в отбора, който го направи 4-кратен световен шампион във Формула 1. 33-годишният германец ще напусне настоящия си тим след края на сезона, но изглежда все по-вероятно той да остане без отбор за следващата кампания.

Фетел бе свързван с преминаване в МакЛарън и Рено, но въпросните тимове подписаха съответно с Даниел Рикардо и Фернандо Алонсо. В Мерцедес пък заявиха, че са доволни от настоящия тандем между Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Ред Бул изглеждаше като последната възможна дестинация за немския пилот, но Хелмут Марко бързо затвори вратата за евентуално завръщане на Фетел в отбора. „Няма място за Фетел при нас. Имаме Александър Албън и сме доволни от него“, заяви Марко пред ‘Auto Sport und Sport’.

Бившият австрийски пилот добави, че ако бе на мястото на 4-кратния световен шампион, би си взел почивка от спорта. „Бих си взел година пауза и бих преразгледал ситуацията от друга перспектива. Кой знае, може би повечето прекарано време със семейството му ще го накара да напусне Формула 1 завинаги“, добави Марко. А ето какъв съвет даде Бърни Екълстоун на Себастиан Фетел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички