Екълстоун: Фетел трябва да си вземе почивка от Формула 1


Екълстоун: Фетел трябва да си вземе почивка от Формула 1
Снимка: БГНЕС

1858 0

Бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун посъветва Себастиан Фетел да си вземе година почивка от надпреварата. През миналия месец Ферари и Фетел обявиха, че ще се разделят в края на настоящата година, като наскоро Скудерията подписа с Карлос Сайнц от МакЛарън, който ще бъде съотборник на Шарл Льоклер през следващия сезон.

Опциите пред бъдещето на 4-кратния световен шампион не са много. Шефът на Мерцедес Тото Волф отказва да коментира евентуално присъединяване на Фетел към „сребърните стрели“, но по всичко изглежда, че тимът ще продължи да разчита на Валтери Ботас за момента. Ред Бул не са заинтересовани от евентуално завръщане на германеца, което оставя Рено като единствената по-реална опция, която обаче едва ли би била по вкуса на настоящия пилот на Ферари. Затова Екълстоун смята, че най-доброто решение за Фетел е да си вземе година почивка. „Той трябва да пропусне една година и да започне наново през 2022-ра. Той не трябва да мечтае за преминаване в Мерцедес. Тото Волф е движещата сила там, а защо той би искал Фетел, като вече има суперзвезда в лицето на Люис Хамилтън“, заяви Бърни Екълстоун пред ‘F1-Insider’.

Настоящият сезон във Формула 1, който ще се окаже последен на Себастиан Фетел в отбора на Ферари, трябва да стартира на 5-ти юли с Гран при на Австрия. А ето коя държава може да приеме състезание от календара на Ф1 за пръв път от 24 години насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички