Хамилтън: Формула 1 трябва да се върне в Африка


Хамилтън: Формула 1 трябва да се върне в Африка
Снимка: Getty Images/Gulliver

1251 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнение, че в календара на най-популярната автомобилна надпревара трябва да има поне едно състезание в Африка. Последното състезание от Ф1, което се проведе в континента, беше Гран при на Южна Африка на „Киалами“ през 1993-та година.

За момента обаче пистата, която се намира между Претория и Йоханесбург не притежава необходимия лиценз за приемане на надпревара от Формула 1. По време на интервю за основния спонсор на Мерцедес – Петронас, Люис Хамилтън бе запитан къде би избрал да има състезание на Формула 1. „Лесен отговор – Африка. Това е важно място, към което да се завърнем. В момента Формула 1 отива в различните държави, но не оставя нищо след себе си. Формула 1 трябва да се превърне в спорт, който отива на различна локация и оставя нещо, което да помогне на обществата там. Смятам, че най-напред трябва да обърнем внимание на Африка и да покажем колко красиво място е това. Формула 1 трябва да се провежда на местата където не всичко е за пари, а за хората. В бизнеса обаче не винаги е така“, заяви Люис Хамилтън.

За момента няма планове за провеждането на състезание в Африка. Стартовете във Виетнам и Холандия бяха добавени към календара за настоящия сезон, въпреки че Гран при на Холандия бе изместено за догодина заради пандемията от коронавирус. Саудитска Арабия също е една от държавите, които могат да приемат състезание в бъдеще, най-вероятно през 2023-та година. А ето какво каза Люис Хамилтън във връзка с борбата с расизма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички