Бивш пилот от Формула 1 посочи Верстапен като фаворит за титлата през настоящия сезон


Бивш пилот от Формула 1 посочи Верстапен като фаворит за титлата през настоящия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1262 0

Бившият пилот от Формула 1 Гиедо ван дер Гарде смята, че сънародникът му Макс Верстапен има всички шансове да пребори Люис Хамилтън за титлата през настоящия сезон. Ван дер Гарде бе единственият друг холандец, който се състезаваше във Ф1 през последното десетилетие, като бе част от отбора на Катерам през 2013-та година.

Три години по-късно Верстапен стана първият пилот от Нидерландия, който спечели състезание от Формула 1, като го направи в Барселона. Впоследствие той завоюва още 7 победи и 30 подиума, но никога не разполагаше с подходящия болид, с който да се бори за световната титла. Много хора смятат, че това е годината, в която Ред Бул са в добра позиция да се противопоставят на Мерцедес. Освен това сезонът започва с две състезания в Австрия – една от любимите писти на Верстапен и отбора му.

Поради тази причина Ван дер Гарде смята, че сънародникът му може да стане първият холандец, който печели титлата, а също така и най-младият световен шампион във Формула 1. „За в бъдеще съм убеден, че той ще стане първият холандец, който ще спечели световната титла. Определено смятам, че това е възможно с тима на Ред Бул. Така че тази година той има добър шанс, но Люис Хамилтън все още е там. Той е най-голямата му заплаха. Той разполага с опит и знае как да печели световната титла“, заяви Ван дер Гарде.

А ето кой настоящ пилот от Формула 1 предрече, че Верстапен ще стане световен шампион преди Шарл Льоклер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички