Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1


Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1873 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо отново ще бъде част от най-популярното автомобилно състезание в света. Испанският пилот ще се завърне като част от тима на Рено през сезон 2021.

Бившият двукратен световен шампион, който ще навърши 39 години по-късно този месец, е подписал договор с тима и ще бъде официално обявен за нов пилот на Рено съвсем скоро, твърдят източници, близки до BBC Sport. Алонсо ще се завърне като част от отбора, в който той спечели двете си световни титли и за който вече се състезава на два пъти в своята кариера. Той напусна Формула 1 през 2018-та година и ще направи трети опит да спечели Индианаполис 500 с МакЛарън през август.

От новия сезон Фернандо Алонсо ще бъде партньор на французина Естебан Окон и ще замени австралиеца Даниел Рикардо, който ще премине в МакЛарън след края на кампанията. А ето кой е най-добрият настоящ пилот във Формула 1 според Фернандо Алонсо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички