Защо Формула 1 обяви цели три съботни състезания в календара за 2024?


Защо Формула 1 обяви цели три съботни състезания в календара за 2024?
Снимка: F1.com

2614 0

Формула 1 наскоро обяви официално целия календар на състезанията за сезон 2024. Въпреки че кампанията е доста дълга, тъй като в момента сезон 2023 е преполовен, подготовката вече е започнала за следващата година, особено по отношение на пистите за състезания и договорите около тях.

Новият календар

Сезон 2024 бъде уникален, тъй като спортът внася някои масивни промени в календара. Той ще включва цели 24 състезания - рекорд в спорта. Единственият месец, в който няма да има надпревари е януари. Вероятно най-впечатляващият факт в календара за 2024 е, че ще има три състезания - Лас Вегас, Бахрейн и Саудитска Арабия, които ще се проведат в събота, а не в неделя.

Причината ГП на Лас Вегас да се проведе в събота е да се коригират времената за останалите времеви зони. Тъй като Вегас е на единия край на земното кълбо, то се провежда в събота вечер, така че феновете от други части на света - по-специално в Европа, да могат да гледат надпреварата в удобно за тях време.

Освен това ГП на Бахрейн и на Саудитска Арабия също ще се проведат в събота, тъй като това е в чест на началото на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който започва на 10 март.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще успее ли Мерцедес да изненада Макс Верстапен и Ред Бул във Великобритания на "Силвърстоун"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички