Цифрите сочат, че Макс Верстапен е абсолютният крал на "Ред Бул Ринг"


Цифрите сочат, че Макс Верстапен е абсолютният крал на "Ред Бул Ринг"
Снимка: GettyImages

2483 0

Без да изпитва сериозни проблеми Макс Верстапен постигна победа номер 7 през кампанията във Формула 1, осигурявайки си първото място на Гран При на Австрия на емблематичната писта "Ред Бул Ринг", която започва да се превръща в неговата любима.

Макс няма равен в Австрия

Това бе петата победа на Макс на "Ред Бул Ринг" в кариерата му като професионален състезател във Формула 1. Нидерландецът може да се похвали с факта, че е едноличен лидер в тази класация, тъй като няма нито един друг пилот с толкова победи в Австрия.

Зад Макс с четири победи в Австрия се нареждат швейцарската легенда Джо Сиферт и французинът Ален Прост с по три успеха. Рони Питърсън, Алан Джойнс, Мика Хакинен, Михаел Шумахер, Нико Розберг и Валтери Ботас пък могат да се похвалят с две победи на "Ред Бул Ринг".

С победата си в Австрия пък Макс Верстапен вече има комфортен аванс на върха във временното класиране през сезона. Нидерландецът е с 229 точки в актива си, преследван от своя съотборник Серхио Перес (148) и Фернандо Алонсо от Астън Мартин (129).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво сподели Макс Верстапен след поредната победа в Австрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички