Победа на Верстапен или завръщане на Мерцедес: Какво можем да очакваме на "Силвърстоун" във Формула 1?


Победа на Верстапен или завръщане на Мерцедес: Какво можем да очакваме на "Силвърстоун" във Формула 1?
Снимка: Getty Images

4006 0

Гран При на Великобритания почти винаги носи приятни изненади. Сезонът във Формула 1 е в своя разгар, а Макс Верстапен и Ред Бул продължават със своята доминация. Състезанието на емблематичната писта "Силвърстоун" е очаквано с голям интерес от феновете на спорта. В настоящия материал ще ви представим 4 любопитни прогнози, които има голяма вероятност да се сбъднат.

Нова победа за Верстапен

Характеристиките на пистата на "Силвърстоун" имат прилика с Барселона и видяхме колко доминиращ беше Ред Бул в тези условия. "Силвърстоун" е писта с добра комбинация от бавни завои в първия сектор и високоскоростните участъци, в които се очаква австрийският тим да се отличи. Разбира се, абсолютният фаворит се казва Макс Верстапен освен ако не се стигне до някакъв неочакван проблем с болида му.

Проблемите на Ферари ще продължат

Въпреки второто място на "Ред Бул Ринг", завоювано от Шарл Льоклер, Ферари може да има проблеми на "Силвърстоун". Както вече пояснихме пистата във Великобритания има известни прилики с тази в Барселона, а там SF-23 на Скудерията не се представи никак добре. Отборът почти сигурно ще представи нов пакет с актуализации, но въпреки това се очаква да изпита трудности в Англия.

Мерцедес ще си осигури подиум

Двамата пилоти на "сребърните стрели" - Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, ще се състезават пред родната публика и със сигурност това ще е мотивиращ фактор за двамата. Освен това отборът има планирана актуализация за болидите, която трябва да е следващата голяма стъпка към подобряването на машините им. Ако това проработи може да видим как "стрелите" настигат Ред Бул.

Проблеми за Макларън

Ландо Норис осигури P4 за отбора в Австрия и изненада всички. Екипът побърза да отдаде заслуженото на пилота, но едва ли има съмнение, че пакетът за подобрения на колата също изигра роля. Разбира се, "Силвърстоун" е много по-различна от "Ред Бул Ринг", а експертите очакват "оранжевия" тим да бъде "приземен" във Великобритания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички