Формула 1 обяви календара за следващия сезон - има сериозни промени


Формула 1 обяви календара за следващия сезон - има сериозни промени
Снимка: Getty Images

1453 0

Формула 1 обяви официалния състезателен календар за следващата кампания (2024). В него не присъстват кардинални проблеми, но има разместване около една от най-емблематичните писти - "Сузука" в Япония.

Първите три надпревари остават по същия начин - Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия. За първите два старта е предвидено програмата да се измести така, че състезанията да са в събота – съответно на 2 и 9 март. Промяната е заради желанието на Формула 1 да се съобрази с Рамадан.

След трите старта идва и най-голямата промяна - изместването на Гран При на Япония. Състезанието на емблематичната "Сузука" е преместено като четвърто състезание през април месец.

Другата голяма промяна е преместването на Гран при на Азербайджан. Състезанието досега се провеждаше през първата половина от сезона. Сега е сложено през септември – след класическия старт в Италия на Монца.

Феновете на спорта се надяват най-накрая да видят и завръщането на Ф1 в Китай, след като през последните две години надпреварата там не се състоя поради коронавируса.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Макс Верстапен е абсолютният крал на "Ред Бул Ринг".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички