Тото Волф даде обещание за "Силвърстоун" и отсече: Дължим осма титла на Хамилтън


Тото Волф даде обещание за "Силвърстоун" и отсече: Дължим осма титла на Хамилтън
Снимка: Getty Images

2081 0

Шефът на Мерцедес във Формула 1 - Тото Волф, бе болезнено честен, заявявайки, че отборът дължи световна титла на своя пилот Люис Хамилтън, като според мнозина е имал предвид за случилото се в Абу Даби през 2021 година в самия край на сезона.

Волф застана пред резиденцията на британския министър председател на „Даунинг Стрийт”, като беше в компанията на главния изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

"Люис Хамилтън е най-важната личност в нашия спорт. Той е не само пилот и световен шампион, за него няма граници като предприемач и политик. И ние му дължим осмата му световна титла", категоричен бе пред медиите австрийският милиардер.

Волф говори и за предстоящото ГП на Великобритания на "Силвърстоун"

"Британската Гран при е един от акцентите през сезона. Атмосферата на Силвърстоун е уникална, подкрепата на феновете – наистина невероятна. Това е и домашен старт за нас – фабриките ни са недалеч в Бракли и Бриксуърт. Конфигурация е плавна и бърза, което е предпоставка за страхотни надпревари. Надяваме се да се представим добре и да направим чудесно шоу", добави Волф.

Припомняме, че на финала на сезон 2021 в Абу Даби Люис Хамилтън се бе запътил към осмата си световна титла, но серия от решения както на рейс контрола, така и на Мерцедес направиха така, че Макс Верстапен да изпревари британеца и да се окичи със славата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички