Валтери Ботас се хвърля за титлата през настоящия сезон


Валтери Ботас се хвърля за титлата през настоящия сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

1090 0

Валтери Ботас смята, че настоящият сезон е подходящият момент, в който да предизвика съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън за световната титла във Формула 1. Финландецът е на мнение, че е израснал физически и психически по време на паузата от състезания и е готов да се бори за шампионската титла.

През 2018-та година Ботас не успя да запише нито една победа, като завърши на 5-то място при пилотите. Година по-късно финландецът вече бе съвсем различен състезател, като спечели надпреварите в Австралия и Азербайджан, а двамата с Хамилтън бяха на подиума във всяко едно от първите шест състезания. Въпреки че Ботас никога не е представлявал сериозна опасност за 6-кратния световен шампион, финландецът смята, че сега е моментът да атакува световната титла. „Определено ще бъде много специален сезон, тъй като ще бъде по-кратък, отколкото бе планирано. Всяка грешка ще ти коства повече от преди и всичко зависи от постоянството. Доказах това по време на тестовете в Барселона. Чувствам се по-завършен като пилот и смятам, че се подобрявам психически. Надявам се да пренеса това на пистата, чувствам се сигурен и смятам да атакувам титлата с всички сили“, заяви Валтери Ботас.

Новият сезон във Формула 1 стартира на 5-ти юли със състезанието за Голямата награда на Австрия. А ето какво важно решение след края на настоящия сезон е на път да вземе сънародника на Валтери Ботас Кими Райконен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички