Кими Райконен спира с Формула 1 в края на годината?


Кими Райконен спира с Формула 1 в края на годината?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2340 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен намекна за отказване след края на сезона, ако вече не изпитва удоволствие от състезанията. 40-годишният Райконен ще бъде част от тима на Алфа Ромео през предстоящия сезон, като ще стартира 18-тата си кампания в най-популярния автомобилен шампионат.

Финландецът все още не е решил бъдещето си, като ще използва натоварения сезон 2020, за да реши дали ще продължи да се състезава, или ще сложи край на кариерата си. „Вече казах, че ще завърша този сезон и след това ще реша какво ще правя. Ако се наслаждавам на състезанията през този сезон, ще продължа. Ако не, ще се откажа“, заяви Райконен пред ‘Infobae’.

Финландският пилот бе запитан как е успял да се задържи толкова години във Формула 1. „Много е просто – обичам да се състезавам. Не ми пука особено за страничните неща, интервюта и т.н. Харесва ми чувството да се състезавам. Липсва ми това и затова се върнах. Но не смятам, че Формула 1 ще ми липсва, ако се откажа. Имам приятели, с които ще поддържам връзка, но това е всичко. Прекарах много години тук и съм сигурен, че когато реша да спра, ще намеря неща, които да ме държат зает“, добави Кими Райконен.

А ето какво каза бившия световен шампион за личния си живот.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички