Очаква се Хамилтън скоро да преподпише с Мерцедес


Очаква се Хамилтън скоро да преподпише с Мерцедес
Снимка: Getty Images/Gulliver

1206 0

Главният изпълнителен директор на Мерцедес Тото Волф е сигурен, че световният шампион Люис Хамилтън съвсем скоро ще подпише нов договор с тима. Контрактът на 35-годишният британец с Мерцедес изтича в края на този сезон и той бе свързван с преминаване в редиците на Ферари.

Тези слухове обаче приключиха, след като Скудерията обяви Карлос Сайнц за съотборник на Шарл Льоклер за следващия сезон. След като тази опция отпадна, се очаква Хамилтън да подпише нов договор с Мерцедес за поне две години. Тото Волф заяви, че няма съмнения, че световният шампион ще преподпише с тима. „Не се виждахме много по време на пандемията, бяхме в различни краища на света, но поддържахме контакт. Не сме работили по ново споразумение между нас, но имаме вяра помежду си. Заедно сме от много време и никога досега не се е случвало да се взима договора и да се чете какво точно е написано, тъй като всичко си идва естествено. Когато състезанията се подновят, ще прекараме време заедно, ще обсъдим новия договор, времетраенето, числата, правата и се надявам, че съвсем скоро ще си стиснем ръцете“, заяви шефът на Мерцедес.

Големият въпрос сега е кой ще бъде партньор на Люис Хамилтън през 2021-ва година. Настоящият сезон може да се окаже последен в тима за съотборника му Валтери Ботас, като финландецът подписва едногодишни договори след преминаването си в Мерцедес през 2017-та година. А ето какъв спор се зароди в тима на Мерцедес през последните седмици.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички