Шумахер се подлага на нова възстановяваща интервенция


Шумахер се подлага на нова възстановяваща интервенция
Снимка: Getty Images/Guliver

2624 0

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер ще се подложи на нова интервенция по пътя към възстановяването си. Изминаха шест години и половина откакто германецът получи мозъчна травма след ски инцидент във Френските Алпи. След първите две години новините и прогнозите за здравето на седемкратния световен шампион бяха мрачни. Въпреки това, той ще се подложи на ново преливане.

Според италианския сайт Contro Copertina, д-р Филип Менаш, който е считан за „пионер в клетъчната хирургия“, ще ръководи операцията. Менаш води подобна интервенция на Шумахмер и през изминалата година. "Целта е да регенерираме нервната система на Михаел", казва той.

Д-р Никола Ачари твърди, че бившият германски пилот страда от мускулна атрофия и остеопороза. И двете заболявания се появяват вследствие на липса на физическа активност. "В последните 20 години науката направи огромен прогрес по отношение на лечението със стволови клетки. Но това не променя факта, че знаем много малко за човешкия мозък. Не може да кажем със сигурност какви резултати ще донесе въпросното лечение“, каза лекарят.

По-рано през годината, когато лекарят говори за Contro Copertina, тя заяви: "Трябва да си представим човек много по-различен от този на пистата, с много влошена органична, мускулна и скелетна структура. Всичко това в резултат на мозъчна травма, която той получи“.

Семейство Шумахер рядко дава информация относно състоянието на легендата. Въпреки това, бившият шеф на Ферари Жан Тод разкри миналата година, че е наблюдавал състезание с Шумахер в дома на германеца в Швейцария. А какво мрачно разкритие направи неврохирург преди половин година вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички