Спринтът във Формула 1 отново на дневен ред: Готвят се нови промени?


Спринтът във Формула 1 отново на дневен ред: Готвят се нови промени?
Снимка: Getty Images

1584 0

Шефовете във Формула 1 се очаква да проведат среща, на която обстойно да се обсъди промяната в спринтовите състезания през 2024 година, когато ще се проведат общо 6 такива, твърди "MotorSport".

Срещата ще се състои в Белгия, след като приключи надпреварата на пистата "Спа". Идеята е петъчната квалификация да важи за спринта, който пък да се проведе в събота сутрин. Към момента квалификацията се провежда в събота сутрин, а същинският спринт по-късно през деня.

"Трябва да помислим върху тази тема. Мисля, че рискът е свързан по-скоро с лоялните ни феновете, които си имат изградени навици, а не с новите фенове, които са по-отворени към промените. Но за сега няма новини относно формата. Ние искаме да утвърдим бройката от шест спринта на годината и да запазим навиците на верните ни фенове", заяви неотдавна изпълнителният директор на Ф1 - Стефано Доменикали.

В същото време италианецът сподели, че се обмисля и идеята да се дава специална награда на пилота, който спечели както спринта, така и състезанието през дадения състезателен уикенд. Макс Верстапен постигна това на Гран При на Австрия на "Ред Бул Ринг", на която писта е и абсолютен крал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички