"Същият е като Шумахер": Верстапен получи голяма похвала от бивш състезател във Формула 1


"Същият е като Шумахер": Верстапен получи голяма похвала от бивш състезател във Формула 1
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2664 0

Бившият пилот от Формула 1 Мартин Брандъл сравни Макс Верстапен с Михаел Шумахер на Гран При на Великобритания миналия уикенд, когато действащият световен шампион спечели за пореден път. Нидерландецът за пореден път показа, че няма равен на "Силвърстоун" и подпечата своята шеста поредна победа през кампанията.

Елитна компания

Не е изненадващо, че Михаел Шумахер е един от останалите пилоти, които са стигали до шест поредни победи. Брандъл бързо сравни нидерландеца със седемкратния световен шампион, като смята, че дуото споделя сходни психологически черти.

"Макс Верстапен е същият като Шумахер. Увереността, от която се нуждаете, доверието в болида и себе си, за да отидете на "Силвърстоун" и на всички писти, и просто да покажете на какво сте способни, за да размътите главите на останалите е умение", категоричен бе Брандъл за "Sky Sports".

Припомняме, че Макс Верстапен и Ред Бул продължават да доминират във Формула 1. Нидерландецът е първи във временното класиране с 255 точки в актива си и гледа стремглаво към спечелването на третата поредна световна титла. "Биковете" също водят уверено в класирането при конструкторите с 411 точки - 208 повече от втория Мерцедес.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-добрите моменти на Даниел Рикардо преди завръщането му във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички