"Ще намери ли диаманта в себе си?": Мик Шумахер получи безценен съвет от величие във Формула 1


"Ще намери ли диаманта в себе си?": Мик Шумахер получи безценен съвет от величие във Формула 1
Снимка: Getty Images

1745 0

Стартът на кариерата на Мик Шумахер във Формула 1 не започна добре, а той продължава да се опитва да остави отпечатък в света на моторните спортове. Мик прекара две години в Хаас, но така и не се доближи до подиума. След това той бе освободен от тима за сметка на Нико Хюлкенберг.

Голямата тежест

Като син на легендарния Михаел Шумахер, младежът се озовава под светлината на прожекторите. Деймън Хил, световният шампион през 1996 година и дългогодишен съперник на Михаел, застана зад Мик и му даде безценен съвет. Британецът бе категоричен пред "BILD", че младокът има какво да покаже и посочи, че от Хаас са били доста остри с него.

"Трябва да прави грешки. Трябва да се проваля и да продължи да работи върху себе си и да има вярата. Мик трябва да влезе дълбоко в себе си и да се запита дали ще намери диаманта в себе си", категоричен бе Хил.

В момента Мик е резервен пилот за отборите на Мерцедес и Макларън. 24-годишният германец завърши сезон 2022 с 12 точки в актива си, което го класира на 16-ата позиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: По какво си приличат Михаел Шумахер и Макс Верстапен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички