Преди завръщането: Най-добрите моменти на Даниел Рикардо във Формула 1 (ВИДЕО)


Преди завръщането: Най-добрите моменти на Даниел Рикардо във Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3884 0

Във вчерашния ден (11 юли) Ред Бул и АлфаТаури обявиха официално, че Даниел Рикардо ще се състезава за дъщерния отбор на "биковете" и ще обедини сили с Юки Цунода до края на сезона във Формула 1 след разочароващите представяния на Ник де Врис. Австралиецът е обичан от мнозина заради шегите и закачките си, но неговите запомнящи се изяви в спорта са това, което привлече вниманието. В настоящия материал ще си припомним за петте най-паметни момента в кариерата на "Дани Рик".

5. Изненадващата победа в Гран При на Италия през 2021

Престоят на Даниел Рикардо в Макларън несъмнено бе изпълнен с трудности. Имаше много повече минуси, отколкото плюсове. Но през 2021 в Италия той донесе първата победа на тима от 2012 година, когато Дженсън Бътън направи това в Бразилия. Това беше рядко доминиращо представяне, въпреки че основните конкуренти тогава - Макс Верстапен и Люис Хамилтън бяха извън надпреварата.

4. Първи полпозишън в Монако през 2016

Да стигнеш до първия си полпозишън в кариерата на писта като Монако е постижение, което заслужава похвали. Рикардо донесе първия полпозишън на Ред Бул след Гран При на Бразилия през 2013-а и първия им в Монако от 2012 година. Австралиецът записа перфектна обиколка с рекордно време от 1:13:622. Той изпревари с една десета Нико Розберг и още две десети от Люис Хамилтън - двамата претенденти за титлата при от Мерцедес тогава.

3. Първата победа на Рикардо

2014 беше трудна година за Ред Бул, особено в началото. Техният ненадежден двигател на Рено не можеше да се мери с Мерцедес. В крайна сметка, Даниел накара "биковете" да се усмихнат в Канада. След страхотен старт, Рикардо започна състезанието от шесто място, и имаше за цел да се качи на подиума. След проблеми на Мерцедес обаче австралиецът се превърна в претендент номер 1 за първата позиция. Рикардо изпревари Нико Розберг в заключителната част от надпреварата и ликува с трофея в Канада.

2. Незабравимият успех в Монако

След като претърпя крах през 2016 в Гран при на Монако през 2018-а Рикиардо най-накрая успя да постигне мечтата си и да победи в Кралството въпреки проблем със захранването, който беше намалил конските сили на болида му с 25%. Страхотните маневри и риска, който той предприе обаче се отплатиха подобаващо. Даниел успя да изпревари Ферарито на Себастиан Фетел и съумя да достигне до трудно извоюваната победа в Монако.

1. Тройното изпреварване в Азербайджан през 2017

Даниел Рикардо започна 10-ти в своя Ред Бул, падна чак до 17-ата позиция, а след това показа невероятно каране за петата си победа във Формула 1. Един от ходовете, които му донесоха тази победа, беше тройно изпреварване, което му донесе и наградата за най-добро изпреварване за сезона. След кола за сугурност Рикардо се възползва от въздушната струя, където изпревари Фелипе Маса, Нико Хюлкенберг и Ланс Строл в завой 1, преминавайки от шестата на третата позиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Макс Верстапен е абсолютният крал на "Ред Бул Ринг".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички