Шефът на Мерцедес: Все още не сме видели пълния потенциал на Ред Бул


Шефът на Мерцедес: Все още не сме видели пълния потенциал на Ред Бул
Снимка: Getty Images/Guliver

1222 0

Отборът на Мерцедес очаква по-добро представяне от най-сериозния им претендент през този сезон във Формула 1 Ред Бул на следващия старт в Унгария. Първите два старта от новата кампания в най-популятното автомобилно състезание се проведоха в „задния двор на Ред Бул“, но действащият световен шампион при конструкторите Мерцедес си осигури победи и в двете надпревари.

Валтери Ботас спечели първия старт за сезона, а седмица по-късно съотборникът му и световен шампион Люис Хамилтън триумфира в Гран При на Щирия. Пилотите на Ред Бул завършиха съответно на 3-то и 4-то място преди два дни, но отново не успяха да се противопоставят на „сребърните стрели“. Въпреки това, шефът на Мерцедес Тото Волф смята, че Ред Бул тепърва ще набира скорост. „Люис успя да отвори дупка. Винаги е по-лесно да водиш, отколкото да гониш в мръсния въздух. Видях, че Макс Верстапен коментира, че му е било изключително трудно в догонваща позиция. Люис се чувства по същия начин, когато е в подобна позиция. Затова смятам, че все още не сме видели пълния потенциал на Ред Бул. Е, също така не сме видели пълния потенциал и на Мерцедес“, заяви Тото Волф пред официалния сайт на Формула 1.

Състезанието за Голямата награда на Унгария на „Хунгароринг“ ще се проведе тази неделя. А ето как реагираха от Ред Бул на новината за евентуално завръщане на Себастиан Фетел в тима.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички