Безапелационен Хамилтън спечели втория старт в Австрия


Безапелационен Хамилтън спечели втория старт в Австрия
Снимка: Gulliver/GettyImages

964 0

Световният шампион Люис Хамилтън спечели състезанието за Голямата награда на Щирия във втория старт от сезона във Формула 1. На пистата „Ред Бул Ринг“ в Шпилберг британецът спечели състезанието без особени затруднения, след като стартира първи. Това бе 85-ти успех на Хамилтън след 89-ти негов полпозишън. Втори остана съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас, а трети се нареди Макс Верстапен от Ред Бул.

За пръв път в историята на надпреварата бяха проведени два поредни старта на една и съща писта. Състезанието бе кошмарно за отбора на Ферари. Още в първата обиколка Шарл Льоклер се сблъска със съотборника си в Скудерията Себастиан Фетел. При удара задното крило на германеца се откъсна и това означаваше, че състезанието за 4-кратния световен шампион приключи. В 6-тата обиколка и Шарл Льоклер се прибра в бокса и завърши участието си заради поражения по своя болид. Ново силно състезание направи Валтери Ботас. След като спечели Гран При на Австрия миналата седмица, финландецът стартира 4-ти и успя да изпревари Карлос Сайнц и Макс Верстапен.

По този начин лидер във временното класиране остава Валтери Ботас с 43 точки, следван от съотборника му Люис Хамилтън с 37. При конструкторите доминира Мерцедес с 80 точки. Следващият старт от календара във Формула 1 е след седмица. По план състезанието трябва да се проведе на „Хунгароринг“ в Унгария, но се обсъжда възможността за трето поредно състезание в Австрия заради обявените мерки за сигурност в Будапеща.

 А ето къде трябва да се проведе старт от Формула 1 според световния шампион Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички