Люис Хамилтън отново се оплака от липсата на скорост, Норис бе на седмото небе след подиума


Люис Хамилтън отново се оплака от липсата на скорост, Норис бе на седмото небе след подиума
Снимка: Getty Images

1524 0

Ландо Норис от Макларън се превърна в приятната изненада на Гран При на Великобритания във Формула 1. Младият пилот грабна както второто място, така и приза "пилот на деня" и изрази радостта си от този факт веднага след надпреварата.

"Първо, искам да благодаря на всички в тима, които свършиха отлична работа. Това нямаше да е възможно без тях. Не знам защо ме сложиха с твърди гуми преди последната серия от обиколки, но пък се получи страхотна битка и това е била целта. Исках възможно най-дълго да преследвам Макс. Състезанието бе доста дълго. Страхотно е, че имах възможност да покарам голяма част от времето с него.

Предполагам, че искаха да направят състезанието доста по-интересно за мен. Исках меките сликове. За мен това бе по-разумното решение, но няма значение. Второ място на финала и всичко е окей. Благодаря на всички, които бяха на пистата, както и на всички британски фенове, които ни подкрепяха и които подкрепяха и Макларън този уикенд. Може би, трябваше да бъдем втори и трети на финала. Феновете са страхотни", добави още щастливият Норис.

Още един английски подиум

Зад Ландо Норис се нареди 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън, който стъпи на подиума в Англия за 14-ти път в своята кариера. Британецът за пореден път имаше забележки към скоростта на своя болид, но остана доволен от победата и благодари на публиката за подкрепата.

"Не го направих аз, публиката го направи (бел. ред. от трудна позиция да стигне до подиума). Това е най-страхотната публика в цял свят. Благодаря за подкрепата, усещаш цялата подкрепа. Първо искам да поздравя Ландо и Макларън. Все пак това беше отборът, с който започна моята кариера. Страхотно е да ги виждам, че са толкова силни, страхотно работи колата им в бързите завои. Наистина впечатляващо. Опитах да вляза в битката при рестарта. Най-силната страна бе дългата серия от обиколки със средно твърдите гуми. Просто трябваше да продължа да натискам, знаех, че можем да догоним пилотите отпред.

Нямах достатъчно скорост да го изпреваря (бел. ред. Ландо). Завои 13, 14 и 15, след като го изпуснах, вече нямаше как да го догоня. Имахме добра скорост, но не достатъчно. Получи се хубава битка. Нямах достатъчно скорост на правите. Все пак стартирах седми, а финиширах трети на финала. Много обичам тази публика. За мен продължава да бъде чест да представлявам Великобритания, да се състезавам пред родна публика, продължаваме да натискаме, благодаря ви за подкрепата, надявам се, че днес сте имали страхотен ден".

Големият победител Макс Верстапен не остана напълно доволен от успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички