Португалия може да приеме състезание от Формула 1 за пръв път от 24 години


Португалия може да приеме състезание от Формула 1 за пръв път от 24 години
Снимка: Guliver/Getty Images

1377 0

Португалия може да бъде домакин на едно от състезанията в календара на Формула 1 през настоящия сезон. Пистата „Алгарве“ може да замести някои от състезанията от предстоящата кампания, които са под въпрос като това в Сочи, Русия.

За момента Ф1 планира второ състезание в Италия в уикенда 11-13-ти септември, като то ще се проведе на „Муджело“ или „Имола“ и ще бъде Гран при номер 1000 за Ферари. Надпреварата в Сингапур официално бе отменена, което отваря дупка в календара преди първото планирано състезание в Русия на 25-27-ми септември. Организаторите на пистата в Сочи се надяват на нея да бъдат проведени два старта, но все още съществуват съмнения около провеждането на състезанията в Русия. Това накара официалните лица на Формула 1 да потърсят алтернативи, като за момента пистата в градчето Портимао е основен кандидат да запълни дупката в календара, тъй като покрива критериите за провеждане на състезание от Ф1.

Пистата в Португалия отвори през 2008-ма година, но все още не е била домакин на старт от Формула 1, въпреки че притежава необходимия лиценз. Последното Гран при на Португалия се проведе в Ещорил през 1996-та година. А ето кога ще стартира новият сезон във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички