Сезонът във Формула 1 започва в началото на юли


Сезонът във Формула 1 започва в началото на юли
Снимка: Guliver/GettyImages

1424 0

Началото на сезон 2020 във Формула 1 ще бъде дадено на 5-ти юли с Гран При на Австрия. Днес правителството на страната одобри идеята за провеждането на състезанието.

Кампанията в най-популярната автомобилна надпревара трябваше да стартира в средата на март, но първите десет състезания от календара бяха отложени заради пандемията от коронавирус. Ръководството на Формула 1 смята да компенсира изгубеното време през втората част от годината. Така в началото на юли (на 5-ти и 12-ти) ще бъдат проведени два старта от сезон 2020. Състезанията ще са на пистата „Ред Бул Ринг“ в Спилберг, като те ще се състоят без фенове по трибуните. Ако двата старта в Австрия бъдат проведени успешно, сезонът ще продължи на 19-ти юли с Гран При на Унгария. Очаква се две състезания да бъдат проведени и на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания през август.

През миналия месец главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери заяви, че новият календар за сезон 2020 предвижда през юли, август и септември да се проведат състезанията в Европа. През септември, октомври и ноември ще има състезания в Евразия, Азия и двете Америки, а сезонът ще завърши през декември с Бахрейн и Абу Даби. От календара вече отпаднаха стартовете във Франция и Монако. А ето в коя друга държава също няма да има състезание от Ф1 през настоящата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички