"По-зле не може" - Себастиан Фетел не скри разочарованието си след Гран При на Австралия


"По-зле не може" - Себастиан Фетел не скри разочарованието си след Гран При на Австралия

1273 0

Себастиан Фетел коментира, че нещата не могат да бъдат по-зле от сега, след като най-накрая регистрира дебютното си състезание във Формула 1 за настоящия сезон. Германският ас се завърна за Гран при на Австралия, но няма да запомни изминалия уикенд с добро.

Четирикратният световен шампион във Ф1 пропусна първите 2 състезания от сезона заради заболяване от Ковид. Представянето му в Австралия обаче бе далеч от мечтаното такова. 

Тренировките за пилота на Астън Мартин в петък бяха ограничени поради проблем с колата. В 3-та и последна проверка в събота се случи инцидент, който ограничи възможността на Фетел за участие в квалификациите до само 1 обиколка. Това бе и причината той да отпадне още в Q1. 

Проблемите продължиха и в неделя по време на състезанието, когато удар в стената прекрати участието на германеца на Гран При. 

"Очевидно, опитах се да извлека най-доброто от колата. Обмисляйки сега, може би натисках прекалено много. След като загубих контрола, нямаше как да се върна. Загубихме време с колата, а инцидентите в събота не помогнаха изобщо. Вярвам, че всичко ще се оправи, не може да стане по-зле", коментира Фетел.

След загубата на състезанието в Австралия, пилотът на Ред Бул - Макс Верстапен, остана бесен на колата за безопасност 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички