Себастиан Фетел посочи своя избор за световен шампион между Хамилтън и Верстапен


Себастиан Фетел посочи своя избор за световен шампион между Хамилтън и Верстапен
Снимка: Getty Images

2751 0

Немският пилот на "Астън Мартин" Себастиан Фетел заяви, че предпочита Макс Верстапен да спечели последния старт от сезона във Формула 1 в Абу Даби, тъй като не му се иска Люис Хамилтън да изпревари по брой титли легендарния му сънародник - Михаел Шумахер:

"Михаел е моят герой. Може би заради това не искам Люис да спечели. Истината е, че и двамата (б.р. - Макс и Люис) имаха силен сезон и започват последното състезание с равен шанс да спечелят титлата. По един начин ще съм щастлив ако рекордът на Михаел остане, но дори и Люис да спечели, за мен Михаел ще остане най-великият", смята Фетел.

*В този материал можете да разберете и кой е фаворитът на боксьора в тежка категория Тайсън Фюри!

Четирикратният световен шампион не отрече, че Хамилтън може да спечели още много титли, но въпреки това подчерта, че това няма да промени фактите за него:

"Люис може да спечели още една, две, три, четири, дори и пет титли, но това няма да промени факта, че за мен Михаел ще остане най-великият. Аз се разбирам с Люис, но повече искам Макс да спечели, за да остави рекорда на Михаел жив. Нека обаче по-добрият да победи", лаконично добави Себастиан Фетел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички