Формула 1: Триумф за Льоклер в Австралия, провал за Сайнц и Верстапен, а Хамилтън остана четвърти


Формула 1: Триумф за Льоклер в Австралия, провал за Сайнц и Верстапен, а Хамилтън остана четвърти
Снимка: Getty Images

2239 0

Шарл Льоклер с Ферари спечели Гран При на Австралия във Формула 1, след като стартира първи и не изпусна водачеството до самия край на състезанието!

Той потегли много силно и запази лидерската си позиция, а Люис Хамилтън се изкачи до третото място. Карлос Сайнц пък изостана с твърдите гуми и се нареди чак 13-и, а след третата обиколка отпадна от състезанието, след като болидът му имаше проблем с хидравликата.

В 39-ата обиколка Макс Верстапен също напусна състезанието, след като спря принудително заради повреда и дори се наложи да бъде потушен лек пожар. Малко преди това пък Себастиан Фетел също отпадна от Гран При на Австралия, след като катастрофира при 23-ото завъртане на пистата.

Това бе втора победа за Льоклер от три старта, а на второ място остана Серхио Перес от Ред Бул. Джордж Ръсел с Мерцедес се нареди трети, а Люис Хамилтън бе четвърти. Ландо Нарис и съоборникът му в Макларън - Даниел Рикиардо, заеха петото и шестото място!

Победата е четвърта в кариерата на Льоклер. Пилотът от Монако има 71 точки след първите три състезания, втори във временното класиране излезе Ръсел, който е с 37. Трети е Карлос Сайнц, който отпадна още в началото на състезанието, а Серхио Перес има 30 точки след първите три старта. Верстапен е с 25 точки, спечелени от Гран при на Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички
Галерия на деня