Новото съперничество във Формула 1, в което не присъства Люис Хамилтън


Новото съперничество във Формула 1, в което не присъства Люис Хамилтън
Снимка: Getty Images

1617 0

След ударното начало на сезона Формула 1 се насочва към Гран При на Австралия. Там сили в битка за върха отново ще премерят Макс Верстапен и Шарл Льоклер, докато Мерцедес и Люис Хамилтън ще търсят подобрение във формата си след разочароващото представяне в Гран При на Саудитска Арабия. Очаква се и завръщането на Себастиан Фетел, който пропусна участие на последните Гран При поради заболяване от Ковид.

Състезанието ще се проведе от петък (08.04) до неделя (10.04) в Мелбърн. В първия ден ще се проведат 2 от 3-те тренировки на болидите, а в събота последната. Още на същия ден ще се проведат квалификациите, които стартират в 9:00 ч. (българско време). Същинската част взима старт в неделя от 8:00 ч. (българско време). 

Ферари срещу Ред Бул - новото съперничество във Формула 1

Двете състезания до момента през годината създадоха ново съперничество. Ферари и Ред Бул показаха, че са на друго ниво спрямо конкуренцията, а звездните им пилоти - Льоклер и Фетел, са готови да се насладят на още една наелектризираща битка помежду си. Двамата делят по една победа съответно в Бахрейн и Саудитска Арабия. 

"Видяхме една фантастична надпревара в Бахрейн, а след това в Саудитска Арабия бе изведена на съвсем ново ниво. Очевидно е, че двамата изпитват огромно уважение един към друг“, коментира бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок.

Уважение на пистата

Въпреки ожесточените битки между двамата пилоти те показаха взаимно уважение. Даваха си място един на друг на пистата, а извън нея взаимоотношенията им бяха напълно приятелски за разлика от тези между Верстапен и Хамилтън през миналата година. Това потвърди и самият пилот на Ред Бул в интервю след надпреварата в Саудитска Арабия. 

Стана ясно, че най-големият опонент в лицето на Мерцедес планира поетапни подобрения. Такива видимо са нужни поради ужасния старт, който направи Люис Хамилтън. В Бахрейн пилотът направи лош старт, заемайки 3-то и 4-то място, което до голяма степен бе благодарение на проблемите в началото за Ред Бул. В Саудитска Арабия пилотът направи едно от най-лошите си представяния, заемайки 10-то място.

Хамилтън за слабостите в болида на Мерцедес

Самият Хамилтън коментира, че на отбора му липсва скорост и че се чувства много далеч от другите, което е фатално за някого с амбиция за поддържане на историческа серия. Всъщност Мерцедес са на секунда зад преките си конкуренти. Екипът смята, че най-големият проблем е ефектът на отскачане на колата от правата. Според тях, ако се увеличи скоростта за правите, колата ще върви по-бързо, но проблемът с отскачането ще се задълбочи. 

"Ако се справим с това нещо, това ще реши 99% от проблемите ни", коментира пилотът Джордж Ръсел, който вижда огромен потенциал в отбора си. 

Според слуховете Мерцедес планират да подобрят колите си поетапно. Първият ъпгрейд е възможно да представят на предстоящото състезание в Мелбърн. 

Междувременно стана ясно кой от пилотите плаща най-много глоби във Формула 1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички