Себастиан Фетел ще бъде на линия за Гран При на Австралия


Себастиан Фетел ще бъде на линия за Гран При на Австралия
Снимка: Getty Images

1189 0

След разочарованието в първите два старта за сезона, най-накрая се появи добра новина за отбора на Астън Мартин. Себастиан Фетел ще се завърне на пистата за Гран При на Австралия следващата седмица.

4-кратният световен шампион пропусна началото на тазгодишната кампания, след като преболедува COVID-19. Очакваше се, че Фетел ще бъде на разположение за Гран При на Саудитска Арабия, но проблемите с болестта изглежда са се проточили. Бившият пилот на Ред Бул и Ферари прекара изминалите седмици изолиран удома в Швейцария.

В отсъствието на германеца Нико Хюлкенберг зае мястото му и свърши доста добра работа на пистите в Бахрейн и Джеда. В крайна сметка, Фетел ще бъде готов да си партнира със съотборника си Ланс Строл за надпреварата в Австралия и да покаже на какво е способен с новата AMR22.

"Aлбърт парк" не е бил домакин на състезание от Формула 1 от 2019 година заради строгата ковид политика на Австралия. Привържениците на спорта са повече от развълнувани, за да видят какво ще се случи на легендарната писта, която набра популярност в средата на 90-те.

Себастиан Фетел неведнъж е триумфирал в Австралия, но по всичко личи, че ще му е доста труъдно да постигне успех там, като се има предвид бързината в болидите на Ферари и Ред Бул.

Борбата във Формула 1 продължава с бясна скорост. От следващия сезон градът, който никога не спи ще приеме кръг от надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички