Между казината и греховете: Формула 1 се завръща в Лас Вегас! (ВИДЕО)


Между казината и греховете: Формула 1 се завръща в Лас Вегас! (ВИДЕО)

1874 0

Прочутите неонови светлини на Лас Вегас ще осигурят фона на най-новото състезание в календара Формула 1, след като стана ясно, че американският град ще бъде домакин на нощно състезание от 2023 година. Гран при на Лас Вегас ще се проведе следващия ноември и ще бъде едно от трите състезания в Съединените щати, присъединявайки се към Маями и Остин.

Лас Вегас беше домакин на състезания през 1981 и 1982 г., но това ще бъде първият път, когато автомобили от Формула 1 ще се състезават на емблематичния Лас Вегас Стрип, като пистата минава покрай известни хотели и казина.

Пистата с 14 завоя ще продължи 3,8 мили (6,12 км) с максимална скорост, която се очаква да достигне около 212 мили в час (342 км/ч). Дизайнът включва три прави, високоскоростна последователност в завоите и един участък с шикана, като състезанието ще продължи над 50 обиколки.

Новината беше съобщена на блестящо събитие в "Града на греховете" в сряда вечерта, на което присъстваха президентът и главен изпълнителен директор на Liberty Media Грег Мафей и президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

„Емблематичният Лас Вегас и Формула 1, върхът на моторния спорт, е идеалното съчетание на скорост и блясък“, каза Мафей. „Нашата увереност в тази уникална възможност е очевидна в решението ни да поемем ролята на промоутър за Гран при на Лас Вегас в партньорство с Live Nation.

„Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да работим с нашите местни партньори за създаване на събитие. Потенциалът на Формула 1 беше добре демонстриран през последните няколко сезона и Гран при на Лас Вегас само може да го изведе на следващото ниво.”

Доменикали добави: „Това е невероятен момент за Формула 1, който демонстрира огромната привлекателност и растеж на нашия спорт с трето състезание в САЩ. Лас Вегас е дестинация, известна по целия свят със своето вълнение и гостоприемство."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички