След играта на "котка и мишка": Шеф на Ред Бул с предложение за промяна във Формула 1


След играта на "котка и мишка": Шеф на Ред Бул с предложение за промяна във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

2081 0

Шефът на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер вярва, че от Формула 1 трябва да разгледат разположението на линиите за откриване на DRS, за да се избегнат игрите на "котка и мишка", наблюдавани през последния уикенд в Джеда. В Гран При на Саудитска Арабия в неделя, световният шампион на Red Bull Макс Верстапен и пилотът на Ферари Шарл Льоклер водеха оспорвана битка.

Кулминацията на състезанието бе в последните 10 обиколки, когато Верстапен започна да атакува преднината на Льоклер, който пък целенасочено започна да намаля газта доста преди последния завой, принуждавайки противника си да надскочи линията за откриване на DRS. Това означаваше, че Льоклер ще получи предимство при следващото завъртане, което лесно ще му позволи да запази преднината си.

Опитният Верстапен бързо разкри тактиката на конкурента си и при следващия си опит холандецът заключи гумите си, опитвайки се да остане зад монагасеца, като двамата пилоти активно се стремяха да избегнат водачеството. Белгиецът успя да поведе четири обиколки преди финала и спечели състезанието, въпреки "интелигентните трикове" на съперника му.

"Проработи веднъж, след това втори път, но разбра и спря много рано. След това имаше малко бъркотия, но мисля, че беше забавно“, разказа завършилият втори.

"DRS е толкова значим, че можеше да се види игра на "котка и мишка" между лидерите. Мисля, че може би трябва да анализираме някои зони, свързани с DRS за идните сезони. Определено искаме да избегнем тази ситуация" , разкри Хорнър. Именно той смята, че подобренията в правилата от 2022 г. са изпълнили своята цел.

"Факт за подобряването в сблъсъците е около 10-е изпреварвания между Шарл и Макс в последните две състезания – нещо, което не сме виждали през миналите сезони. Беше страхотно състезание между двата отбора", добави босът на "биковете".

Люис Хамилтън не успя да се пребори в това състезание и остана учуден след някои решения!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички