Луда надпревара, но в глоби: Кой плаща най-много санкции във Формула 1?


Луда надпревара, но в глоби: Кой плаща най-много санкции във Формула 1?
Снимка: Getty Images

1801 0

Британският автомобилен състезател Люис Хамилтън е един от най-наказваните пилоти във Формула 1 през последните 10 години. Той ще се запомни с това, че е сред най-великите пилоти, участвали някога в спорта, но това не му пречи често да нарушава правилата.

Венецуелецът Пастор Малдонадо е начело сред глобените лица, като три нарушения в кариерата му са стрували на Williams и Lotus 108 200 паунда. Следващият в списъка е Серхио Перес, на когото глобата не е чужда, тъй като седемте му нарушения са коствали на различните отбори 94 200 паунда.

Шестте провинения на Себастиан Фетел са от 279 старта и през последните няколко години претърпя разочарование, тъй като не можеше да се пребори за световната титла.

Ромен Грожан фигурира на шесто място в класацията, но е глобен само с 300 паунда по-малко от Фетел. Следва Хамилтън, чиито глоби от 51 400 паунда са доста впечатляващи, като се има предвид, че той се е състезавал 288 пъти в спорта и през по-голямата част от кариерата си се е борил за титлата.

Топ 10 допълват Ланс Строл (51 000 паунда), Кими Райконен (50 000 паунда) и настоящият световен шампион Макс Верстапен (41 900 паунда). Очаква се Верстапен вероятно да се изкачи в списъка през следващите няколко години, тъй като напрежението е голямо и той вероятно ще е в надпреварата за повече световни титли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички