Мерцедес няма да обжалва повече случилото се в Гран при на Абу Даби


Мерцедес няма да обжалва повече случилото се в Гран при на Абу Даби
Снимка: Getty Images

1123 0

Отборът на Мерцедес няма да обжалва на по-висша инстанция решенията на директора на състезанието Майкъл Маси по време на Гран при на Абу Даби, което донесе титлата на пилота на Ред Бул Макс Верстапен по инфарктен начин.

Веднага след края на надпреварата от Мерцедес отправиха две жалби към стюардите на състезанието за неспазване на правилника от страна на Маси, които бяха отхвърлени. От тима обмисляха да изпратят жалбите до ФИА, като дори се говореше, че може да се стигне до Спортния арбитражен съд в Лозана, но в крайна сметка от Мерцедес са се отказали.

От Ред Бул обещаха доживотен жест за пилота, "позволил" на Верстапен да изпревари Хамилтън

Вчера от ФИА обявиха, че смята да проведат подробно разследване на всичко, случило се в Абу Даби, като от Мерцедес приветстват това решение. "Заедно с Люис внимателно обмислихме как да отговорим на случилото се. Имахме конструктивен диалог с ФИА и Формула 1, и ще работим заедно, за да изградим една по-добра Формула 1 - за всеки отбор и фен, който обича спорта, колкото и нас", заявяват от Мерцедес.

По този начин окончателно се потвърждава, че Макс Верстапен е световен шампион във Формула 1 за 2021 година, печелейки първата си титла, докато Люис Хамилтън ще преследва рекордна осма титла през следващия сезон. Веднага след края на сезона Хамилтън получи рицарско звание в замъка Уиндзор (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички