От Ред Бул обещаха доживотен жест за пилота, "позволил" на Верстапен да изпревари Хамилтън


От Ред Бул обещаха доживотен жест за пилота, "позволил" на Верстапен да изпревари Хамилтън
Снимка: Getty Images

19076 0

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер обеща на Никълъс Латифи доживотно снабдяване с енергийната напитка Ред Бул, след като пилотът на Уилямс Рейсинг изигра ключова роля за впечатляващия успех на Макс Верстапен във Формула 1.

Разбира се, Латифи не го стори умишлено. Той се разби при оставащи 6 обиколки и "сейфти" колата трябваше да влезе. Люис Хамилтън водеше в състезанието и изглеждаше сякаш няма какво да го спре към осмата му световна титла, водейки с 11 секунди пред Верстапен.

Първоначало инструкциите от FIA бяха, че колите на опашката не могат да изпреварват, но това се промени и в крайна сметка всичко се сведе до една финална обиколка, за която Верстапен бе с нови гуми - за разлика от Хамилтън.

"Той ще получава доживотно снабдяване с Ред Бул, това е сигурно. Благодаря ти, Никълъс Латифи, за сейфти колата. Това бе лудо състезание. Макс не спечели световната титла тук, а през цялата година. Трябва да поздравя и Люис, той бе невероятен опонент през цялата година, той е невероятен световен шампион и това прави още по-ценна победата ни" - заяви Хорнер.

Вижте и самата катастрофа, която позволи на Верстапен да изпревари Хамилтън и да стане световен шампион (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички