Любопитно: ФИА започва разследване за случилото се в Гран При на Абу Даби


Любопитно: ФИА започва разследване за случилото се в Гран При на Абу Даби
Снимка: Getty Images

3947 0

Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че ще проведе задълбочен анализ на използването на колата за сигурност в края на Гран При на Абу Даби от последния кръг във Формула 1!

Припомняме, че Макс Верстапен успя да изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка и по този начин да стане световен шампион през сезон 2021. 

"Обстоятелствата около използването на автомобила за сигурност след инцидента с пилота Никола Латифи и свързаните с това комуникации между екипа на състезателния директор и отборите от Формула 1, по-специално предизвикаха значително неразбиране и реакции от отборите, пилотите и феновете, които в момента опорочават имиджа на шампионата и дължимото честване на първата титла, спечелена от Макс Верстапен, и осмата поредна титла при конструкторите на Мерцедес", написаха от ФИА и добавиха:

"След представянето на доклад относно последователността от събития, случили се след инцидента в 53-та обиколка на Гран При на Абу Даби и в непрекъснат стремеж към подобрение, президентът на ФИА предложи на Световния моторспорт съвет да извърши подробен анализ и изясняване за бъдещето с всички заинтересовани страни сега ще се осъществи".

"Този въпрос ще бъде обсъден и разгледан с всички отбори и пилоти, за да се извлекат поуки от тази ситуация и да се предостави яснота на участниците, медиите и феновете относно действащите разпоредби, за да се запази състезателният характер на нашия спорт, като същевременно се гарантира безопасността на пилотите и длъжностните лица. Не само Формула 1 може да се възползва от този анализ, но и по-общо всички други пистови шампионати на ФИА".

"Следователно ФИА ще направи всичко възможно това да се задейства в рамките на управлението на Формула 1 и ще предложи на Комисията за Формула 1 да даде ясен мандат за проучване и предложение на Спортния консултативен комитет, с подкрепата на пилотите от Формула 1, така че всички идентифицирани смислени отзиви и заключения да бъдат направени преди началото на сезон 2022", завършва съобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички