Мерцедес се разгневи и пуснаха два протеста срещу Формула 1 и Верстапен


Мерцедес се разгневи и пуснаха два протеста срещу Формула 1 и Верстапен
Снимка: Getty Images

4429 0

Отборът на Мерцедес входира два официални протеста след драматичния финал на сезона във Формула 1. По време на Гран при на Абу Даби Макс Верстапен триумфира за първи път в своята кариера със световната титла в най-технологичния спорт на планетата, печелейки инфарктно надпреварата в ОАЕ срещу Люис Хамилтън в последната обиколка.

От „сребърните стрели” смятат, че е нарушено крайното класиране по решение на ФИА, след като Макс Верстапен на няколко пъти си е позволил да излезе пред Люис по време на престоя на колата на сигурност в Абу Даби. Това наистина бе така, но в миг Верстапен позволяваше на британеца да излезе на първата позиция, която му принадлежеше.

Протестите от германския отбор е и срещу Safety Car, който заличи голямото предимство на Хамилтън и позволи на Верстапен да се бори с нови меки гуми, а британецът остана на второ място в крайното класиране и на Яс Марина, и за световната титла.

Преди рестарта на надпреварата в последната обиколка имаше пет други болида, които „бяха затворени” с една обиколка от двамата, а „рейс-контролът” позволи на тези пилоти да пуснат Верстапен до второто място, което на практика му спомогна и да задмине Люис в края на надпреварата.

По протокола на ФИА във Формула 1 единствените проблеми за Макс Верстапен биха били отнемане на точки от годишния му талон, които обаче нямат значение вече за битката за титлата във Ф1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички