Мик Шумахер след първия си сезон във Формула 1: Вярно е, че фамилията ми тежи


Мик Шумахер след първия си сезон във Формула 1: Вярно е, че фамилията ми тежи
Снимка: Getty Images

3063 0

Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер - Мик Шумахер, обяви след края на първия си сезон при най-добрите, че има големи надежди за следващата състезателна година.

Пилотът на "Хаас" завърши на 19 място в крайното класиране и не успя да спечели нито една точка. Зад него останаха единствено съотборникът му Никита Мазепин и Роберт Кубица от "Алфа".

"Мисля, че извлякохме максимума от колата, но във всяко състезание успявахме да надградим. Опитвам се да правя всичко по силите си и по най-добрия възможен начин", каза 22-годишният състезател и добави:

"Да, вярно е, че фамилията ми тежи, но аз влязох във Формула 1 с резултатите, които имах във Формула 2. Успях да докажа мястото си във Формула 1. Дали ще успея да добавя нещо към кариерата ми, това зависи изцяло от мен".

"Ясно е, че постиженията на баща ми са като сянка. Но дали един ден ще карам за Ферари, това не мога да знам. Това е въпрос, който за момента е много далеч в бъдещето".

"Моите надежди са свързани със следващата година и са много, много високи. Но дали те ще могат да се оправдаят ще стане ясно, когато започна първото си състезание", каза за финал Мик Шумахер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички