Макс Верстапен получи трофея от Формула 1 и се обърна към Люис Хамилтън (ВИДЕО)


Макс Верстапен получи трофея от Формула 1 и се обърна към Люис Хамилтън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12441 0

На специална галавечер, организирана от ФИА, Макс Верстапен получи своя трофей от Формула 1, след като стана ясно, че "Мерцедес" е оттеглил жалбата си и световната титла на нидерландеца няма да бъде отнета.

На официалната церемония не присъстваше седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, а по-рано вчера (16.12.) ръководителят на "Мерцедес" - Тото Волф, бе заявил, че британецът може да се откаже от спорта, тъй като се чувствал ограбен заради случилото се в последния старт в Абу Даби

"Разбира се, мога да разбера, че в първите дни след такова състезание не си щастлив. Трябва обаче да разбереш, че това е състезание и тези неща се случват на всеки. Според мен трябва да погледне назад и да види какво е постигнал", каза пилотът на Ред Бул относно това твърдение на Волф и добави:

"Това трябва да му даде нужното спокойствие и мотивация да продължи. Той все още преследва осмата титла и може да се пробва пак догодина и не виждам причина той да спре сега. Не съжалявам за случилото се, но разбирам неговата болка. В края на краищата това е състезание. Трябва да се бориш до края и да знаеш, че всичко може да се случи. Той също е печелил титла по същия начин и може да разбере", каза още Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички