Запис на целия край: Голямото изпреварване от Верстапен, покорил Хамилтън във Формула 1 (ВИДЕО)


Запис на целия край: Голямото изпреварване от Верстапен, покорил Хамилтън във Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

29417 0

Макс Верстапен спечели световната титла във Формула 1 за първи път в своята кариера след състезанието, което просто нямаше как да бъде по-драматично. А на загубилата страна бе седемкратният шампион Люис Хамилтън, въпреки че водеше почти през всички обиколки.

Разбира се, по всяка вероятност британецът щеше да спечели Гран При на Абу Даби и световната титла, но в самия край се стигна до катастрофа, която тотално преобърна цялата Формула 1 и осигури успеха за Верстапен (ВИДЕО).

След като се стигна до ситуацията, че една финална обиколка да реши всичко, вече пилотът на Ред Бул бе големият фаворит, тъй като влезе в бокса веднага след катастрофата и отново смени своите гуми, с което получи огромно предимство.

Хамилтън пък не го стори, като още в реално време той поиска обяснение от своя екип защо не му е дал знак да влезе в бокса, за да смени гумите си преди решаващата развръзка, която предстоеше.

Щом стартът на финалните километри бе даден, 24-годишният Верстапен веднага започна да атакува британския си опонент и не мина много време, преди да успее да го изпревари във финалната обиколка.

Впоследствие пилотът на Мерцедес имаше един най-сериозен опит отново да си върне лидерството, но не успя да се възползва, а след това вече беше твърде късно и нямаше как при тези обстоятелства да съумее отново да излезе първи, въпреки че записа още опити.

Припомняме, че още в самото начало на състезанието, за да излезе първи, Хамилтън "измами" Верстапен със скандална постъпка на 1-ва обиколка, която остана абсурдно ненаказана (ВИДЕО).

Можете да видите кадрите от финалните моменти на феноменалното състезание по-долу в материала. Там ще станете свидетели и на решаващото изпреварване на Верстапен, и на опитите на Хамилтън, както и на точния завършек.

Пилотът на Ред Бул бе изключително развълнуван след победата си и не сдържа своите сълзи. Вижте и първите думи на превъзбудения Верстапен след епичния успех във Формула 1.

Вижте и как се разви цялото легендарно състезание между Макс Верстапен и Люис Хамилтън за финал във Формула 1.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички