Люис Хамилтън с голяма възхвала към Скудерия Ферари


Люис Хамилтън с голяма възхвала към Скудерия Ферари
Снимка: Getty Images

2840 0

Опитният пилот във Формула 1 - Люис Хамилтън, изрази възхищението си от работата на Ферари през този сезон в най-технологичния спорт на планетата. Британецът призна, че е "удоволствие" да гледаш скоростта на "черните кончета", но съжалява за събитията с Шарл Льоклер на Пол Рикар изминалия уикенд.

Тогава монегаскът водеше в състезанието, като се завъртя на девети завой и се удари в преградите, което преустанови участието му във Франция, за да може Макс Верстапен да триумфира в надпреварата.

"През тази година е удоволствие да гледаш скоростта на Ферари. Жалко обаче за случилото се с Шарл, тъй като той върши великолепна работа. Същото мога да кажа и за Карлос Сайнс", заяви Хамилтън.

"Не е лесно обаче да поддържаш непрекъснато това представяне на пистата. Трудна работа е и знам през какво преминава целият отбор. Ферари обаче е такова място, където съм сигурен, че просто ще продължат да работят и ще намерят решение на проблемите", каза още той.

Самият Хамилтън се намира в добра форма при преполовяването на сезона и има четири поредни подиума. Той продължава да смята, че Мерцедес е далеч от претендентите за титлите Ред Бул и Ферари, но е оптимист за представянето на отбора през следващия сезон във Формула 1.

"Знам точно какво искам за болида догодина. За този сезон няма да има коренни промени заради тавана на бюджета, така че ще оставим това за 2023. Вървим напред стъпка по стъпка и седмица за седмица. През следващите два месеца ще се фокусираме много повече върху автомобила за догодина", завърши по темата британецът. А какво каза шефът на Хаас за Мик Шумахер, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички