Шефът на Хаас: Загубеният дуел на Шумахер с Верстапен ще му помогне занапред


Шефът на Хаас: Загубеният дуел на Шумахер с Верстапен ще му помогне занапред
Снимка: Getty Images

1717 0

Шефът на отбора на Хаас във Формула 1 - Гюнтер Щайнер, заяви, че младият пилот на отбора Мик Шумахер няма от какво да се отчайва. Според него загубените му битки за позиция срещу Люис Хамилтън и Макс Верстапен в последните състезания ще му помогнат да се развие в спорта.

"За Мик бе трудно в началото, защото миналата година той почти винаги бе в края на редицата. А сега е малко над това ниво. Мисля, че това оказва влияние върху начина, по който пилотът управлява болида си", заяви Щайнер

"Винаги съм казвал, че колкото по-нагоре се изкачва един пилот, толкова по-трудно става.  Визирам дуела му с Макс Верстапен на "Силвърстоун". Той го загуби, но това беше добре за него, защото успя да научи много в процеса. Най-добрият начин да направите това е от наистина добрите. Когато се бориш срещу такива противници, се учиш бързо", добави още италианецът.

Със сигурност на Шумахер сега му е по-трудно поради факта, че влиза в доста повече дуели за място, отпреди година. Младият пилот успя да запише първи точки в надпреварата през този сезон. Мнозина твърдят, че бъдещето пред Мик е светло.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Пиер Гасли разкритикува своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички