Д-р Хелмут Марко от "Ред Бул" с любопитен коментар след състезанието в Бахрейн


Д-р Хелмут Марко от "Ред Бул" с любопитен коментар след състезанието в Бахрейн
Снимка: Getty Images

3941 0

"Казахме му (на Макс Верстапен) да не натиска при връщането си на пистата. Ако беше карал с високо темпо, щеше да е пред Льоклер. А когато ти си отпред, тогава битката става съвсем различна. Но нашият болид в момента износва повече гумите в сравнение с "Ферари", а мощността на двигателя на "червените кончета" е впечатляваща. Ако обаче Макс се беше оказал пред Льоклер след излизанията им от бокса, можеше да се получи нещо по-различно в надпреварата. Но това решение беше наша грешка (на ръководителите на тима на "Ред Бул"), не на Макс", каза доктор Хелмут Марко (съветник на "биковете" от Ф1).

Както е известно, "Ферари" ликува в първия старт от новата кампания на Формула 1. Скудерията записа двойна победа в Гран при на Бахрейн. Пилотите на "Ред Бул" Макс Верстапен и Серхио Перес пък отпаднаха от надпреварата в самия край на състезанието заради проблеми в болидите.

В разгара на състезанието пък от ръководството на "биковете" дадоха указание на Макс да пази гумите на болида при връщането си на пистата, след престой в бокса. Според д-р Марко това е било грешен тактически ход.

Следващият старт от сезона във Ф1 е този уикенд в Саудитска Арабия.

Ето пък каква шега направи Шарл Льоклер малко преди да ликува с победата в Гран При на Бахрейн!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички