ГАЛЕРИЯ: Големите победители и разочароващите губещи за старт на Формула 1


ГАЛЕРИЯ: Големите победители и разочароващите губещи за старт на Формула 1
Снимка: GettyImages

1516 0

Гран При на Бахрейн е вече в историята, но остави много въпросителни след себе си. Ферари даде заявка за титлата, но ще могат ли от Ред Бул да забравят за случилото се и да наваксат бързо изоставането си зад Мерцедес?

По идеята на официалния сайт на Формула 1 представяме победителите и големите губещи след първия рунд на обиколки през този сезон в "кралските гонки", но едно е сигурно - сезонът обещава да е още по-интересен и вълнуващ от предходния, най-вече благодарение на изглежда завръщащите се към силните си години болиди на големия победител през уикенда. 

ФЕРАРИ (победител)

Шарл Льоклер грабна голямата награда в Гран при на Бахрейн в първия кръг на Формула 1 този сезон. Монегаскът бе и най-бърз в квалификациите, а на състезанието показа агресия срещу настоящия световен шампион Макс Верстапен и направи безупречно каране, за да се добере до отличието, към победата той добави и допълнителната точка от най-бързата обиколка с време 1:34.570 минути. Неговият съотборник в тима на Ферари Карлос Сайнс грабна втората позиция. Последният път, в който тима грабна челните две позиции в класирането бе през 2019-а в Сингапур.

РЕД БУЛ (губещ)

От Ред Бул обаче преживяха кошмарно начало на сезона, след като и двата им болида отпаднаха преждевременно. Проблем със захранването бе причината Верстапен да напусне три обиколки преди края, а двигателят на съотборника му Серхио Перес изгасна след завъртане и неговото участие бе прекратено. След края на състезанието настоящият световен шампион не скри недоволствата си към Редбул и обвини управата за провала.

МЕРЦЕДЕС (победител)

Другият претендент за световната титла Люис Хамилтън завърши на 3-а позиция, след като стартира пети и в момента води с 15 точки в класирането пред основния си опонент ( от миналогодишния сезон )Макс Верстапен. След състезанието англичанинът заяви, че не е очаквал подиум, но в крайна сметка е останал доста доволен от представянето си. Съотборникът му Джордж Ръсел зае четвърта позиция, стартирайки девети.

АЛФА ТАУРИ (губещ)

Единият от болидите на Алфа Таури, управляван от Пиер Гасли, пък се запали в задната си част при оставащи 12 обиколки, което извади французина по-рано от очакваното. Отборът все още разследва какво е предизвикало проблема, но началото на сезона не е никак обнадеждаващо за "Алфа". 

ХААС (победител)

Кевин Магнусен направи сензационно завръщане и изненада мнозина, финиширайки на петата позиция в крайното класиране, след като имаше само седмица за подготовка. Датчанинът грабна 10 точки, което е повече от последните две години взети заедно, за Хаас. Безспорно пилот №1 в отминалото състезание! 

МАКЛАРЪН (губещ)

От отбора съобщиха, че очакват труден уикенд, но той се оказа повече от такъв. Състезателите на отбора Ландо Норис и Даниел Рикардо, който пропусна тренировките поради Ковид, не се представиха на ниво, завършвайки съответно 15-и и 14-и. Това бе първото състезание за тима от Гран При на Унгария миналата година, в което отборът не регистрира точки.

АЛФА РОМЕО (победител)

Започвайки сезона с проблеми по болидите си, отборът се представи по-добре от очакваното в Бахрейн. С ивестни усилия новият състезател на тима Валтери Ботас завърши 6-и, след като излезе от първите 10, още в първата обиколка. Неговият съотборник и първи китайски състезател в историята  на Формула 1 Гуан Джоу оформи топ 10 в крайното класиране.

АСТЪН МАРТИН (губещ)

От екипа съобщиха, че проблеми в болидите на тима са им коствали близо половин секунда на обиколка. Въпреки проблема 12-а и 17-а позиция не са достатъчни за отбор с техните амбиции и ресурси. Нико Хюлкенберг, без време за подготовка, се справи доста добре, след като замени болния от Ковид Себастиян Фетел.

Какво ни очаква след седмица във Формула 1? 

Следващата седмица ще се състои Гран при на Саудитска Арабия, в което се очаква да се завърне и четирикратният световен шампион Себастиян Фетел за тима на Астън Мартин. Повече информация защо Нико Хюлкенберг замени Себастиан Фетел на Бахрейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички